TAKO I TREBA

Samo u jednom gradu na svijetu može se dogoditi da mačka ušeta na koncert i svi se zaljube u nju

Glazbenicima je možda bilo malo krivo, jer je mačka privukla dio pozornosti na sebe, no nisu to pokazali

Ilustracija

 Edwin Remsberg/Alamy/Alamy/Profimedia

Na mnogo mjesta u svijetu ljudi vole mačke, ali zaista nigdje nemaju tako poseban status kao i Istanbulu. Može ih se vidjeti kako spavaju u izlozima trgovina, leže na stolicama u restoranima, spavaju u džamijama... Nedavno se na Redditu pojavila priča o gostu koji je htio sjesti za stol za kojim je bila jedna stolica. Obratio se konobarici s molbom da mu osigura mjesto, misleći da će ona premjestiti mačku, no žena mu je donijela - drugu stolicu.

U gradu koji tako pristupa ovim životinjama, i samo tamo, može se dogoditi da jedna čupavica ušeta na koncert klasične glazbe i da je svi puste na miru. Premda ih pomalo smeta, nijedan glazbenih je ni ne pokušava otjerati. Njoj se, pak, sasvim jasno dopada biti na sceni, maziti se s ljudima, a očigledno joj ni glazba nije mrska, jer je vidimo kako smireno sjedi tik do pozornice, u blaženom polusnu i uživa u onome što čuje.

Glazbenicima je možda bilo malo krivo, jer je mačka privukla dio pozornosti na sebe, ali s obzirom koliko su te životinje svima drage, vjerojatno se nisu previše naljutili na gošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:52