OPREZ!

Šest vozila naletjelo na divljač tijekom vikenda na istarskim prometnicama

U naletima koji su se dogodili od petka ujutro do subote navečer stradale su srne i divlje svinje m

Ilustracija

 Gerald Deboer/Alamy/Alamy/Profimedia

Čak šest naleta vozilom na divljač zabilježeno je tijekom vikenda na istarskim prometnicama pri čemu je na vozilima nastala materijalna šteta dok su životinje u većini slučajeva uginule, izvijestila je istarska policija, pozvavši vozače da na cestama izvan naselja pripaze na životinje koje pretrčavaju cestu.

U naletima koji su se dogodili od petka ujutro do subote navečer stradale su srne i divlje svinje, dok je u jednom slučaju neutvrđena životinja preživjela sudar i pobjegla u nepoznatom smjeru.

Policija je pozvala vozače da na cestama izvan naselja obrate pažnju na neočekivanu pojavu divljači, posebice na mjestima gdje na to upozorava prometna signalizacija. Područja u kojima cesta prolazi kroz šumu u tom smisli zahtijevaju poseban oprez.

Napominje da je vozač koji naleti na životinju odgovoran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je razlog kršenje prometnih propisa, primjerice vožnja neprilagođenom brzinom kretanja.

Stručnjaci ističu kako životinje koje prežive sudare i pobjegnu uglavnom nastradaju nedugo nakon od zadobivenih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:07