SOCIJALIZIRAN

Simpatični pacijent jedne veterinarske ambulante: ‘Došao je na rezanje noktiju, uopće se nije bunio‘

Lako se brinuti o njima, zbog čega su zadnjih godina diljem svijeta sve popularniji

Afrički jež na pregledu 

 Privatni album

Sve više ljudi odlučuje za kućnog ljubimca imati ježa, a ti trendovi su polako došli i do naše zemlje. To znači i da veterinari u svojim ordinacijama sve više viđaju ove simpatične bodljikavce.

- Ježurka Ježić došao je na manikuru...Može li slađe - objavili su iz zarebačke ambulante Goldi.

Kad smo ih pitali nešto više o bodljikavom pacijentu, rekli su nam da se radi o afričkom ježu. Simpatičan, svega 12 centimenatara velik, ali žilav. Došao je na rezanje noktiju i bilo je to veoma ugodno iskustvo za obje strane.

- Imali smo, za svaki slučaj, rukavicu zbog bodlji. No, on je bio sasvim socijalliziran. Niti se od straha sklupčao, a nije ni pokušao ugristi, tako da smo lako odrezali notke - kaže vlasnica ambulante Silva Rakočević.

Afrički ježevi vole velike kaveze u kojima mogu rovati, a treba im osigurati mjesto gdje se mogu skrivati, ali i zakapati. Pošto su noćne životinje, treba kavez opremiti raznim igračkama, kako bi se tijekom noći imali čime zabavljati. Svejedi su koji preferiraju insekte, obvezno im mora biti dostupna svježa voda i to je zapravo sva briga koju traže. Kad se upoznaju s vlasnicima, opuste se i postanu umiljati.

image

Afrički jež na pregledu

Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:53