NIJE HTIO OTIĆI SAM

Simpatični stanar ipak dobio izgon iz stambene zgrade, gdje je ‘ilegalno‘ spavao nekoliko dana

Trenutno je preselio u Zoološki vrt, a ako je s njim sve zdravstveno u redu, uskoro će ga pustiti na slobodu
Šišmiš u Sloboštini
 
 Dumovec

Šišmiši vole spavati daleko od ljudi, no ponekad se dogodi da se zaborave i za noćenje odaberu kakav prostor koji možda nije u opisu najboljih mjesta za takvo što. Jedan od tih je i onaj koji je odlučio samo na tren zatvoriti oči, a onda se tih 'još samo pet minuta' pretvorilo u dugotrajniji boravak u - zgradi. Iz nekog razloga, svidjelo mu se tamo, pa je odlučio useliti.

- Tko će večeras zaspati čim osjeti jastuk, a tko će noć provesti u šišmišarenju? Ovaj je šišmiš danima spavao u haustoru jedne zgrade u Sloboštini. Građani su nas nazvali da ga preuzmemo. Šišmiša smo odvezli na pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba - objavili su večeras na društvenim mrežama zagrebačkog skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Ako s njim sve bude u redu, odmah nakon pregleda će ga pustiti u noć, s nadom da će pronaći neko malo bolje mjesto za spavanje. No, tko zna, možda on uopće nije šašav kad je odabrao živjeti u jednoj stambenoj zgradi. Na kraju krajeva, i ljudi rade istu stvar, zar ne?

image
Šišmiš u Sloboštini
Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:58