VIDEO

Simpatični stanovnici ZOO vrta uživali u popodnevu: Sunčali su se i tražili blago

Pet godina stari blizanci u Zagreb su doputovali u studenom prošle godine iz Slovačke
 Screenshot Facebook

Medvjedi su, često, prilično zabavna stvorenja. U ZOO vrtovima mnogi posjetitelji mogu izbliza svjedočiti njihovom ponašanju. Tako je bilo i u zagrebačkom ZOO vrtu, gdje od prošle godine žive Kvetina i Albert.

- Kvetina, od milja Kveta, obožava trčkaranje i sunčanje, a Albert je u potrazi za blagom. Pogledajte kakvu je dragocjenost pronašao u omiljenom potočiću - objavili su.

Medvjedi blizanci u Zagreb su doputovali u studenom prošle godine iz Slovačke. Riječ je o smeđim medvjedima koji su kao mladunčad ostali bez majke, odrasli su u oporavilištu za divlje životinje zoološkog vrta u Bojnicama. Sada imaju pet godina.

- Medvjedići koji ostanu siročad u prvim mjesecima života, ne bi preživjeli bez pomoći ljudi, tj. dohranjivanja, no zbog njihova navikavanja na ljude nije ih moguće vratiti u prirodu. Naš zoološki vrt dobro poznaje takve priče. Ovdje je čitav svoj život provela Eta, a nekoliko smo mjeseci u oporavilištu othranjivali i medvjedića Matiju koji sada živi u utočištu za medvjede u Kuterevu. Medvjedi iz Slovačke lijepo se privikavaju na život u Hrvatskoj. O njima se brine velika skupina stručnjaka – od zoologa preko veterinara i nutricionista do timaritelja - kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:44