NEOČEKIVAN KRAJ

Sirota mačka je bježala od pasa kad se zaglavila u poklopcu odvoda... Nije se mogla sama izvući

Ljudi koji su je vidjeli pokušali su pomoći, no prestrašena životinja ih je napadala, pa su bili nemoćni
 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Jedna mačka zaista je imala sreće kad je, bježeći od pasa koji su lajali na nju, skliznula u rešetkasti poklopac odvoda, u kojem je zapela. Možda na pravi pogled ne izgleda kao nešto fantastično, ali je priča na kraju baš zbog toga dobila sretan kraj.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia

Naime, maca je bila ničija, živjela je na ulici i bila jako mršava. Zbog toga ne čudi što je tijelo lako kliznulo između rešetki, no glava je zapela. Upravo to bila je sreća - da je upala u šaht i propala pod zemlju, moguće je da njeno mijaukanje nitko ne bi čuo. Ovako je primijećena.

Sve to dogodilo se u provinciji Tak na Tajlandu. Tamošnji stanovnici odmah su je primijetili i pokušali izvući, no dvogodišnjakinja je bila toliko prestrašena da ih je pokušavala ugristi. Zbog toga su pozvali vatrogasce u pomoć. Oni su najprije smirili mačku, a potom je namazali uljem kako bi lako skliznula van.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia

- Čuli smo lavež pasa i zvukove njihova sukoba na ulici. Nakon nekoliko sati, čuli smo mačku kako glasno mijauče. Pokušali smo je izvući, no ona se opirala - rekao je jedan muškarac koji je pokušao pomoći.

Spasitelji su mačku smirili jednostavno: najprije su joj govorili da je sve u redu i da su joj došli pomoći, a onda su prebacili deku preko nje. Potom su je namazali uljem i izvukli. Ta je akcija trajala pola sata. Kad su je izvukli, vidjeli su da nema ozljeda. Nahranili su je i odveli sa sobom u postaju.

Odlučili su je, naime, udomiti.

image
Viralpress/Viral Press/Profimedia
image
Viralpress/Viral Press/Profimedia
image
Viralpress/Viral Press/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:34