SKORO REKORD

Šišmiš preletio nevjerojatnih 2018 kilometara i godinama preživljavao u divljini

Saznalo se odakle dolazi nakon što su mu je na leđima pronađena oznaka ZOO Vrta iz Londona
Ilustracija
 Nick Upton/Alamy/Alamy/Profimedia

Šišmiš koji je oborio rekord preletjevši nevjerojatnih 2018 kilometara od Londona do Pskovske oblasti u Rusiji, preminuo je nakon što ga je napala mačka, piše BBC.

Šišmiša je pronašla jedna žena, koja je odmah primijetila ozljede na nesretnoj životinji. Zbog toga se javila društvu koje se bavi rehabilitacijom šišmiša, nadajući se da će mu oni moći pomoći. U tom društvu su odmah primijetili kako šišmiš na krilima ima oznaku Londonskog ZOO Vrta. Naravno da ih je to iznenadilo, tim više što je oznaku, kako su kasnije saznali, 2016. godine na njegova leđa stavio stručnjak Brian Briggs.

Hrabra životinjica nije samo daleko putovala, nego je uspijevala sve te godine preživjeti u divljini, što joj je ispočetka sigurno bilo teško, jer je navikla na uvjete u ZOO vrtu. No sukob s mačkom nije uspio preživjeti. Iako su članovi udruženja dali sve od sebe da ga spase, njegove su ozljede bile veoma teške.

Premda su mnogi u prvi mah nagađali da je malac koji je prešao rekordan put, britanski šišmiš je tek drugi. Naime, 2019. godine je jedan drugi šišmiš krenuo od Latvije do Španjolske. Prešao je nevjerojatnih 2224 kilometra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:43