ISTRAGA U EKVADORU

Skandal u Masterchefu, svim sudionicima prijeti uhićenje: ‘Kuhali su kapibare i aligatore, to se ne smije!‘

U emisiji su se pripremala jela od morskih pasa, aligatora, vrste divljega jelena i kapibare, što je pokrenulo val kritika

kapibare

 Ilustracija/Sergio Pitamitz/vwpics/Sciencephoto/Profimedia

Nedavno prikazana epizoda ekvadorske inačice popularnog TV kulinarskog showa "MasterChef" zgrozila je veliki dio tamošnjih gledatelja, a zbog spornog sadržaja reagirao je i službeni Quito, tj. ekvadorska vlada.

Naime, u emisiji su se pripremala jela od morskih pasa, aligatora, vrste divljega jelena i kapibare, što je pokrenulo val kritika.

Quito je odmah upozorio kako bi oni koji su jeli divlje životinje mogli završiti u zatvoru, dok je Kolumbija pokrenula istragu o sastojcima korištenima u showu.

Ekvadorsko ministarstvo okoliša priopćilo je kako "odbija promicanje i širenje grafičkog ili audiovizualnog sadržaja koji potiče kupnju i potrošnju divljih vrsta ili njihovih sastavnih elemenata", prenosi RT.

Ministarstvo je također podsjetilo građane kako je za "kaznena djela protiv flore i faune predviđena kazna do tri godine zatvora".

Kolumbijski ministar okoliša Carlos Eduardo Correa Escaf rekao je kako će njegova zemlja pokrenuti istragu o spornoj emisiji, napominjući kako je trgovina divljim životinjama u Kolumbiji - zločin.

- Vlasti provjeravaju informacije koje kruže društvenim mrežama o korištenju nusprodukata divljih životinja u televizijskim programima - objavio je na Twitteru.

Reagirao je i Nacionalni životinjski pokret Ekvadora - osudio je emisiju koja se snima u susjednoj Kolumbiji, ističući kako bi program mogao "normalizirati" potrošnju ugroženih i zaštićenih vrsta.

Produkcijski tim showa, koji se emitira na nacionalnom kanalu Teleamazonas, još nije odgovorio na javne prozivke. Oglasila se samo kuharica i sutkinja Carolina Sanchez, koja tvrdi kako se u spornoj epizodi koristilo isključivo meso dobiveno s "farme".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2022 13:45