BURNA REAKCIJA

Slavna influencerica napala lovkinju: ‘Vrhunac bolesti je kada se slikaju kraj mrtve životinje‘

Pojasnila je i kako je nešto sport samo ako obje strane znaju da sudjeluju, a ne kad jedna djeluje iz zasjede

Hana Hadžiavdagić

 Sandra Simunovic/Cropix

Hana Hadžiavdagić prozvala je mladu lovkinju iz Bosne i Hercegovine zbog njene velike ljubavi - lova. U statusu koji je objavila na društvenim mrežama, influencerica je na prepoznatljiv način iskazala ljutnju zbog ubijanja nedužnih bića, piše klix.ba.

Ljubinka Brković je 26-godišnja članica sekcije Štrpci Lovačkog udruženja Borik iz Prnjavora. Lov je njena strast od malih nogu pa tako svoj život ne bi mogla zamisliti bez njega. No, sve više ljudi danas ne odobrava taj način postupanja sa životinjama.

- Ja bih jako voljela da lovce počnu loviti kada odu u šumu i to na isti način kako oni love životinje. Kažu to je sport, hrabrost... Sport je ako obje strane znaju da sudjeluju, sport nije kada onako iz zasjede, dok životinja ne očekuje, opališ metak - napisala je Hana na svom Facebook profilu.

- Vrhunac bolesti je trenutak kada se fotografiraju pored mrtve životinje s osmijehom, ponosni što su umrtvili nedužno biće. Dodatno, ova dama kaže da obožava životinje - napisala je Hana uz reportažu o Ljubinki i dodala da lov treba "zakonom zabraniti.

Ljubinka je medijima rekla kako je počela loviti još kao sedmogodišnja djevojčica, a kaže da u njenoj obitelji jedino majka nije lovac. Ne misli da je lov samo ubijanje životinja, ali jasno joj je da oni koji se time ne bave, to ne mogu shvatiti. Za vrijeme sezone trudi se iskoristiti što više vremena za lov, a priznaje da se svakodnevno susreće s mnogim predrasudama, budući da su žene u Bosni i Hercegovini rijetko uključene u ovakvu vrstu aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:23