LIJEPA GESTA

Slavni pjevač objavljuje kuharicu i sav prihod od nje namijenio je spašavanju životinja

Nazvao ju je "The Little Pine" i bit će objavljena 7. rujna. U njoj se nalazi 125 recepata
Moby
 Jason Kempin/Getty Images/Profimedia

Veganska ikona Moby – strastveni aktivist za prava životinja - sprema se izdati novu vegansku kuharicu, piše totalyveganbuzz. Kuharica “The Little Pine”, nazvana po Mobyjevom bivšem restoranu svoj će debi imati 7. rujna. Sadrži oko 125 biljnih recepata nadahnutih najdražim jelima te nekadašnje zalogajnice smještene u LA-u.

Little Pine ima za cilj “oduševiti i najzahtjevnije ljubitelje mesa” svojim mediteranskim veganskim i organskim receptima poput pohane piccate, pogače s komoračem, pržene cvjetače s kimchi aioli majonezom, šparogama i graškom, palačinki s limunom i makom, jednostavnih tjestenine poput školjkica s pirjanim porilukom i čokoladnih kolačića.

Sva zarada od knjige bit će donirana za spašavanje životinja.

“Moj je plan dati sav profit koji zaradim od prodaje knjige.”, napisao je Moby u svojoj objavi na Instagramu.

“Rad na stvaranju svijeta u kojem je životinjama dopušteno da žive svoje vlastite živote, oslobođene ljudskog miješanja, moj je životni poziv i nikada ne bih na veganstvo mogao gledati kao na sredstvo za osobnu zaradu.”

Moby je strastveni aktivist za prava životinja još od kada je, u dobi od 19 godina, doživio epifaniju igrajući se sa svojim mačkom Tuckerom. Vegan je preko 30 godina.

Kako sam kaže, raditi za životinje mu je “važnije od izlazaka na spojeve, karijere i zdravlja.”

Međutim, Mobyjevi pozivi na djelovanje koji promiču veganstvo nisu uvijek cijenjeni.

Nedavno se ga kritizirali što je rekao da u veganskom svijetu pandemije ne bi bilo. U svom postu na društvenim mrežama je napisao: “Podsjetnik: u veganskom svijetu ne bi bilo pandemija. 100 posto pandemija zoonotskog su porijekla.”

Neki su ga kritizirali za, kako sami opisuju, zbog “užasno anti-domorodačke objave”, ali Moby je pojasnio svoj stav: “Svodi se na problem nomenklature. Ljudi misle da biti vegan znači jesti vegansku hranu. A ja sam to mislio u širem smislu ne korištenja životinja za ljudske svrhe i ne zadiranja u životinjska staništa. Teško je propalom studentu prepirati se s doktorom znanosti. Ali kako to objasniti istančanije? Zato samo pustim.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:06