RSPCA OBJAVILA

Slavni sportaš uskoro će na sudu odgovarati zbog zlostavljanja svojih mačaka

Ljubimci su mu odmah oduzeti, o njima se i dalje brine organizacija, a terete ga za kršenje Zakona o zaštiti životinja
 Justin Tallis/AFP

Britanska RSPCA (Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama) objavila je kako je pokrenut postupak protiv Kurta Zoume i njegova brata Yoana zbog uloga u snimanju Kurta kako zlostavlja mačku, objavio je BBC.

Ta je organizacija odmah nakon objave snimke oduzela dvije mačke iz sportaševa doma i stupila u kontakt s lokalnom policijom. Do sada su se spremali za postupak, a sada ga terete za kršenje Zakona o zaštiti životinja.

- Mačke su i dalje na našoj skrbi. Kad nam potvrde datum početka suđenja, moći ćemo javnosti iznijeti više detalja - objavili su iz RSPCA.

Iz Zouminog West Hama objavili su kako su svjesni svega što organizacija rade i da prate njihovu istragu.

- Kurt nastavlja surađivati s njima, kao i do sada, a mi ga podupiremo. Koliko znamo, njegove mačke je odmah pregledao veterinar, obje su bile dobrog zdravlja i nijedna nije imala fizičke ozljede. Zbog toga što je cijela stvar sad na sudu, ni Kurt ni mi se za sada više nećemo izjašnjavati o ovom slučaju - objavili su iz kluba, koji je, odmah nakon što je snimka objavljena, svom igraču dosudio veliku kaznu, koja je uplaćena udrugama koje se brinu o životinjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:52