NIJE IH OSTAVILA

Slika koja je oduševila društvene mreže: Žena bježi iz svog doma, a s njom i tri ljubimca

Mnogi su ispod fotografije izrazili divljenje, kao i nadu da će se žena i njeni čupavi prijatelji uskoro naći na sigurnom

Ilustracija

 Hesther Ng/Zuma Press/Profimedia

Postoje neke slike koje obiđu svijet i mnoge posrame. Mnogo takvih stiže iz Ukrajine otkako je tamo počeo rat i stvarno ih se, kada je riječ o kućnim ljubimcima, može pokazati svima onima koji ostavljaju pse i mačke jer se sele u inozemstvo. Na tim slikama su ljudi koji koračaju, vukući za sobom svoju najvrjedniju imovinu, a u ruci noseći mačku ili uzicu na čijem je drugom kraju pas.

Nova takva fotografija pojavila se na društvenim mrežama i odmah izazvala pravu lavinu oduševljenja. Već na prvi pogled je jasno zašto. Na slici vidimo ženu koja nosi ruksak i vuče kovčeg, a uz nju su ljubimci. Oko vrata ima torbu iz koje vire dvije mačje glavice, a oko ruke joj je zamotana uzica na kojoj je njen pas. Ne znamo ni kako se žena zove, ni kuda ide, no jasno je kako je sa sobom ponijela ono što joj najviše vrijedi: bića s kojima živi i nekoliko osnovnih stvari, među kojima je sasvim sigurno hrana za njih.

Mnogi su ispod fotografije izrazili divljenje, kao i nadu da će se žena i njeni čupavi prijatelji uskoro naći na sigurnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 01:17