JADNO BIĆE

Slučaj kakav se ne pamti: Pronašli ružičastog goluba, ali priča koje se krije iza toga je tužna

Takav nije imao šanse obraniti se od predatora, tako da mu je život bio u opasnosti

Golub

 Wild Bird Fund

Golub pronađen u New Yorku privukao je svjetsku pažnju - nažalost, razlozi za to nisu baš ružičasti. Odnosno, u ovom slučaju, doslovno jesu ružičasti. Nesretnu životinju je, naime, netko pobojao u tu boju i pustio u prirodu. Takav slučaj nitko ne pamti.

Nagađa se kako je nesretna životinja vjerojatno bila dio zabave povodom otkrivanja spola djeteta. Sudeći po svemu, majka očekuje curicu, pa je zbog toga golub završio ružičast. Njemu samome ta boja ne smeta, ali ga čini lako vidljivim predatorima. Zbog toga golubovi nisu ružičasti, jer bi ih inače bilo lako vidjeti

Organizacija Wild Bird Fund objavila je kako je nesretna ptica izrazito pothranjena, što je čudno s obzirom na to da je jako mlada.

- Na svu sreću, vidjela ga je divna osoba i on je sad na sigurnom, kod nas - kažu iz te organizacije i podsjećaju ljude da ne puštaju životinje koje su odrasle među ljudima u divljinu. Ne znaju se snaći, pa će ili umrijeti od gladi ili će ih predatori lako uloviti.

- Nadali smo se da ne treba govoriti ‘nemojte ih bojati‘ ne treba ni spominjati, ali... Zato sad molimo sve ljude: ako vidite posve bijelog goluba u divljini, ili bilo koju pitomu pticu, zapravo, potrebna joj je vaša pomoć. Molimo vas, donesite je u najbliže sklonište - zamolili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 23:22