NEMA ODUSTAJANJA

Snimka iz Gorskog Kotara: Ris se lako popeo za bunar, no medvjed...?

Snimke su nastale ove godine i pokazuju veliki interes životinja za taj lokalitet
 Facebook

Zašto im je bunar bio zanimljiv, ne zna se, no dvije životinjske vrste okušale su se u skoku na njega. Najprije je to napravio jedan veoma graciozan ris, koji je to, sasvim očekivano, izveo bez pola muke. Kad se našao gore, ponjušio je što je sve oko njega, pa potom skočio i nastavio svojim putem.

Medvjed je pak bio prilično uzbuđen zbog tog mjesta. Na snimci vidimo dva medvjeda koja dolaze do bunara, a jedan od njih se odlučuje popeti gore. Premda u prvi mah izgleda da su mu šanse male - ipak je njegova građa nešto drugačija i djeluje kao da nema šanse da bi se taj bucmasti, krznati tip mogao popeti gore - ipak mu to polazi za rukom.

Kako bi proslavio svoj veličanstveni pothvat, medvjed je odlučio najprije dobrano zaviriti u unutrašnjost bunara, a potom, kad unutra nije našao ništa zanimljivo, odlučio da je bilo idealno prileći na to mjesto koje je uspješno osvojio.

Snimke su to koje su nastale ove godine, negdje u Gorskom kotaru, a zabilježene su fotozamkom koja je postavljena u sklopu projekta LIFE Lynx - hrvatski terenski blog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:14