MOŽETE LI POGODITI?

Snimka koja je hit na društvenim mrežama: Koje je to neobično, veliko biće s puno nogu?

Sjena tog malenog stvorenja izgleda zaista posebno i mnogo je veća od same životinje
 YouTube

Na društvenim mrežama opet je postala viralna snimka gusjenice stara nekoliko godina. Jedna je to od onih snimki koje su zapravo vječni hitovi i koje neprestano prikupljaju nove klikove i lajkove. Ova je, zbog perspektive prilikom snimanja, zaista fascinantna.

Naime, na snimci vidimo stonogu koja se normalno kreće. No, njena sjena pokazuje sasvim drugačije biće. Da kojim slučajem promatrač vidi samo sjenu, a ne i samu životinju, trebao bi se ozbiljno uplašiti za svoju sigurnost, jer je riječ o solidno velikom stvorenju, oboružanom nizom nogu, koje se kreće priličnom brzinom.

No, na svu sreću, stonoge nisu tako velike i, osim onima koji se boje svih vrsta buba, zapravo nisu strašne. To su stvorenja koja su uglavnom aktivna noću, a danju se skrivaju. Najčešće se hrane trulim lišćem, tako da nisu opasne i, ako imamo bliski susret s njima, najbolje je jednostavno ih pustiti da odu svojim smjerom. Ako nam uđu u stan ili kuću, tu je uvijek jednostavan način da ih izbacimo van: poklopimo ih plastičnom čašom, ispod provučemo papir i onda ih odnesemo negdje vani, dalje od našeg doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:47