U TEMATSKOM PARKU

Snimka koja je uznemirila ljude diljem svijeta: ‘Zašto se ta orka tako ponaša?‘

Nakhod je ulovljen negdje između 2013. i 2015. godine i od tada zabavlja ljude

Orka

 Screenshot TikTok

Uznemirujuća snimka nastala u jednom ZOO vrtu u Kini ponovno je razbuktala raspravu o tome trebaju li orke uopće biti zatočene u akvarijima diljem svijeta ili ih treba pustiti nazad u oceane.

Snimka je nastala u tematskom parku Chimelong Spaceship i na njoj vidimo kita kako udara glavom o staklo u svojoj nastambi. No, razlog zbog kojeg to radi je uznemirio mnoge. Kit imena Nakhod to je učinio, tvrdi autor snimke, jer se tako ponašaju orke u zatočeništvu. Postanu frustrirane manjkom prostora i onda udaraju glavom o zidove svog kaveza. To je ponašanje koje je mnogo puta do sada zabilježeno kod pripadnika ove vrste.

Nakhod je ulovljen negdje između 2013. i 2015. godine i od tada zabavlja ljude koji dolaze u tematski park u kojem živi, stoji u opisu videa.

- Zaslužuje da ga se pusti u njegov pravi dom. Nemojte doprinositi njegovoj patnji, ne kupujte karte za ovaj park - stoji u opisu.

Mnogi su u komentarima izrazili svoje ogorčenje prostorom u kojem orka živi. No, nije ona jedina - prema podacima iz 2019. godine, u svijetu je bilo 59 orki u zabavnim parkovima. Neki su rođeni u zatočeništvu, drugi su, poput Nakhoda, ulovljeni i dovedeni u akvarije. Trećina tog broja je u SAD-u.

Podaci pokazuju kako orke u divljini žive duže od 30 godina, no, u zatočeništvu malo koja doživi te godine, piše Pet Helpful.

@orca_advocate Nakhod strikes his head against the glass once again. Check out Dr. Naomi Rose and “A Dolphins Point of View” on Facebook for more footage. #长隆海洋王国 #chimelongospaceship #逆戟鲸 #orca #whale #orcawhale #orcinusorca #cetacean #killerwhale #blackfish #dontbuyaticket #viral #fyp ♬ original sound - Orca Advocate
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:10