OPET RUSI

Snimka polarnog medvjeda kako na prozoru žica kekse šokirala i oduševila ljude diljem svijeta

Iako nije dobro divlju životinju navikavati da dolazi po hranu, bijeli čupavac je neodoljiv

Medvjed moli za hranu

 YouTube

Znamo da Rusi jako vole medvjede, no svejedno nas svaki put iznenadi način na koji oni veoma opušteno shvaćaju te čupave stvorove koji mogu biti opasni. Ne samo da im bez problema prilaze, nego ih veoma rado i hrane. Naravno da se životinje s vremenom nauče na taj pristup i da se posve opuste.

No, video koji je ovih dana pravi hit na društvenim mrežama pokazuje ipak nešto neobičnijeg medvjeda - polarnog. Taj simpatični svat očito je navikao dobivati kekse s prozora, pa se, kad je gladan, popne na stražnje noge, stavi glavu na prozorsku glavu i moljaka hranu.

Naučio je već i kada će dobiti još, pa ima smisla tugaljivo i gladno gledati ljude, a kada više nema hrane za njega, pa se treba povući i otići svojim putem.

Premda je snimka simpatična, a njuškica na prozoru neodoljiva, mnogi su komentirali kako je ovdje zapravo riječ o nečemu prilično opasnom. Premda životinje ne napadaju bez razloga, činjenica je da zbog gladi mogu reagirati drugačije od uobičajenog i ozlijediti ljude. Zbog toga valja biti oprezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:13