UGRIJALO JE

Snimka s društvenih mreža mnoge je užasnula: Poskoci izašli u ‘šetnju‘, a ovaj ih broji! ‘Koliko ih je, 5, 6, 7?!‘

Nije poznato gdje točno snimka nastala, no sasvim je sigurno da se neće svidjeti onima koji ne vole ove gmazove
 Screenshot TikTok

Ugrijalo je, a to znači da smo svi puno više na suncu. Kako mi uživamo u toplini, tako je i brojnim životinjama, koje vole toplinu. Među njima su svakako i zmije.

Svi oni koji ih se užasavaju neće biti oduševljeni prizorom ovih gmazova koji je objavljen na TikToku. Premda ne stoji gdje je snimka točno nastala, mnogima je bila dovoljna da im utjera strah u kosti. Neki su napisali kako bi iznimno brzo pobjegli, dok su drugu napisali kako se zmije ne bi dobro provele da su oni naišli na njih.

Stručnjaci upozoravaju ljude da zmije ne diraju, posebno ne otrovnice. One su, kako se i na ovoj snimci vidi, plaha stvorenja, koja će uvijek pobjeći od ljudi. No, ako mi krenemo na njih, jasno je da će se braniti.

S obzirom na to da zmije nikad neće prve napasti, nema potrebe da ulazimo s njima u sukob ili ih ozlijedimo. Ako ih vidimo, najbolje je pustiti ih da odu u miru.

U svakom je slučaju susret najbolje izbjeći. Zmije reagiraju na vibracije u tlu, pa je najbolje veoma glasno hodati, lupajući potplatima o tlo ili bacati kamenje ispred sebe, kako bismo ih upozorili na to da se približavamo. Ako šećemo sa psima, njih je potrebno držati uza se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:17