NEOČEKIVANA GOŠĆA

Šok nakon otvaranja vrećice salate: ‘Da nije palucala jezikom, mislio bih da je ogromni crv‘

Kada se umorila od gmizanja i migoljenja, vratila se u salatu i ponovno zadrijemala
Zmija u salati

Australski par nemalo se iznenadio kada je u vrećici sa salatom pronašao bebu zmiju, i to otrovnicu. Iznenadio i prepao, no ubrzo i smirio, pokazat će se kasnije, toliko da su salatu u kojoj su našli otrovnicu na kraju i iskoristili za sendvič.

Hoplocephalus bitorquatus, kako je latinski naziv vrste kojoj pripada zmijica koju su dobili s povrćem, iz trgovine Aldi su u svoj dom ne sluteći ništa donijeli u ponedjeljak.

"Da nije palucala svojim malim jezikom, mislio bih da je riječ o ogromnom crvu. Volio bih da je bila crv", ispričao je Alexandar White, a složila se njegova partnerica Amelie Neate.

Žive u Sidneyju.

Neočekivana gošća ovog para bila je dugačka 20 centimetara i spavala mirnim snom pravednika u frižideru supermarketa prije nego što ju je White u ruksaku na biciklu donio kući. Kada su je otkrili po dolasku doma, nazvali su organizaciju za divlje životinje Wires iz koje su im prvo rekli da bi to moglo biti mladunče istočne smeđe zmije, jedne od najagresivnijih i otrovnijih vrsta u Australiji. No, ispostavilo se da nije iako je i ova vrsta otrovna i u slučaju ugriza treba odjuriti u bolnicu. A vrsta zmije koju su donijeli doma se smatra "sramežljivom, ali nervoznom, razdražljivom ako se osjeti napadnutom".

Nije zabilježen slučaj da je nekoga usmrtila, ali posljedice ugriza se osjećaju u simptomima poput jake glavobolje i zamagljenog vida.

Australski par nakon nekog vremena se opustio čekajući da dođu stručnjaci i odnesu zmiju i puste je na slobodu, ali ih je, ispričao je White, uhvatila i panika kada su pomislili da nije jedina u kući. No ispostavilo se da jest. Kada se umorila od gmizanja i migoljenja, vratila se u salatu i ponovno zadrijemala. Uz pomoć Aldija, otkrili su da je došla iz grada Toowoomba i za zmiju je organiziran prijevoz doma. Ona će biti puštena u divljinu, a White je u međuvremenu pojeo salatu.

"Dobro sam je oprao. Mislim da sam našao tragove zmijina izmeta, ali sam ih se temeljito riješio. Zaista treba uvijek dobro, dobro oprati svoju salatu", zaključio je.

"I provjeriti je li vaša vrećica sa salatom zatvorena", dodala je Neate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:12