NAPAD REPTILA

Šok u Grazu: Golemi piton iskočio iz WC školjke i ‘štipnuo‘ Austrijanca za genitalije

Scenarij iz noćne more dogodio se kad je kućni ljubimac piton pobjegao iz svog kaveza i kroz kanalizaciju došao do susjedovog WC-a
Piton u zahodu
 Austrijska policija

Jednog muškarca iz Austrije ugrizao je - i to baš za genitalno područje - piton, inače kućni ljubimac njegova susjeda nakon što je zmija pobjegla kroz odvod i završila u njegovu zahodu, piše Daily Mail.

65-godišnjaku iz Graza prava noćna mora se dogodila oko 6 sati ujutro u ponedjeljak dok je išao u zahod u svom stanu.

Policija je priopćila da je muškarac upravo sjeo na školjku kad je osjetio 'štipanje' na genitalijama i skočio na noge. Kad je pogledao u školjku, ugledao je pitona od pet metara kako zuri u njega.

Muškarac je pozvao policiju koja je stigla zajedno s lokalnim stručnjakom za gmazove koji je pomogao ukloniti zmiju iz njenog skrovišta.

U međuvremenu je muškarac prebačen u bolnicu kako bi mu sanirali 'lakše ozljede'.

Liječnici su rekli da, srećom, pitoni nisu otrovni, ali da postoji opasnost da se mjesto ugriza inficira bakterijama iz zahoda.

Stručnjak za gmazove Werner Stangl rekao je da je i piton neozlijeđen, a nakon čišćenja vraćen je svom 24-godišnjem vlasniku, inače žrtvinom susjedu.

Policija je priopćila da muškarac u svom stanu drži ukupno 11 neotrovnih zmija i gekona u posebno dizajniranim kavezima i ladicama.

Vlasnik gmazova nije bio svjestan da je piton pobjegao sve dok ga policija nije vratila i rekao je da mu nije jasno kako je zmija uspjela izaći iz svoje nastambe.

Točan put do susjedovog stana također je nejasan.

Stangl je rekao lokalnim novinama da u 40 godina bavljenja gmazovima nije vidio ništa poput incidenta u ponedjeljak.

Policija je rekla da je vlasnik zmije upućen tužiteljima zbog nanošenja tjelesne ozljede iz nehaja, no ne zna se hoće li biti i optužen.

Službe za zaštitu životinja također su upozorene na prisustvo velikog broja potencijalno opasnih zmija na njegovoj adresi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2022 22:02