NEOBIČNI ZOO VRT

Šokirani muškarac ispred gepardove nastambe: ‘Pa što je ovo, unutra je - pas!‘

Labrador Bowie lijeno se izvalio i uživao u suncu, nimalo svjestan pomutnje koju je izazvao

Gepard

 John Van Decker/Alamy/Alamy/Profimedia

Postoje neke stvari koje baš ne očekujemo. Recimo, kad u ZOO vrtu na nastambi piše ‘gepard‘ očekujemo da ćemo vidjeti tu životinju. Neće nas iznenaditi kakva vrana ili golub, odnosno, životinja za koju znamo da sama može ući i izaći iz nastambe. No, u prostoru za geparda baš nikada nećemo očekivati psa. Da je kakav pas nalik na vuka, mogli bi još preživjeti, ali labrador? To stvarno baš nikome ne pada na pamet.

No, jedan korisnik Reddita doživio je upravo to. Bio je u posjetu ZOO vrtu u New Jerseyu i umjesto geparda je snimio psa. Kako leži i odmara se. U nastambi. Živ, zdrav i nimalo uznemiren. Dapače, ni zaposlenici ZOO vrta nisu bili iznenađeni što je pas tamo niti ga je itko pokušao spasiti od velike mačke.

- Danas sam otišao u ZOO vrt i 99 posto sam siguran da ovo nije gepard - napisao je uz fotografiju.

{reddit}{/reddit

}Istina, riječ je o psu, no on živi u tom kavezu. Bowie je pas pomagač gepardici Nandi. Oni su ‘spojeni‘ još 2019. godine i od tada su neprestano skupa: igraju se, provode vrijeme zajedno... Pas je odabran jer su gepardi životinje koje u su sklone tjeskobama, pa se zato u zatočeništvu često druže sa životinjama koje su obučene kako bi im pomagale. Zbog njega se Nandi bolje osjeća, ima društvo, a osim toga, on kao da preuzima njenu ulogu, pa posjetitelji češće mogu vidjeti njega, jer se izležava na sredini nastambe, nego nju, skrivenu u nekom kutu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:34