JADNO STVORENJE

Šokirani veterinar otkrio koji je predmet zmija progutala: ‘Probilo joj je kožu, strašno!‘

Gmaz je očigledno mislio da se radi o kokošjem jajetu, pa je progutao okruglu bijelu stvarcu
 Second chance wildlife center

Znamo da će naši psi progutati sve i svašta, no to je zato što su šašavi. Kada divlja životinja proguta nešto, to nije zato što joj je potreban snack između dva obroka, pa misli da je šiška dobra ideja (govorimo iz svog iskustva), nego zato što je gladna. Ako procjeni da je jestivo nešto plastično, što smo mi proizveli, sasvim je u redu da mi kao ljudi osjetimo barem malo krivice za to.

Zmija štakorašica koja je progutala nešto okruglo i tvrdo zbunila je zaposlenike američkog Second chance wildlife centra. Navikli su se oni vidjeti koješta, no zmiju koja je progutala nešto nalik na jaje, što joj je probolo kožu, nikad nisu vidjeli.

image
Second chance wildlife center

- Zna se to dogoditi ovoj vrsti zmija - progutaju lopticu za golf ili lažna jaja, misleći da su to kokošja. No, ovog puta je na stvari bilo nešto drugačije. Predmet kojeg je zmija progutala toliko je dugo bio u njenom želudcu da je probio rupu u koži i virio van. Moglo ga se djelomično vidjeti. Naš je veterinar uklonio taj predmet i otkrio da je to bio vrh ručice mjenjača - napisali su uz fotografiju nesretnog gmaza.

Veterinar je popravio štetu - zašio je želudac i popravio rupu na koži. Zmija se oporavila i trenutno s ljudima provodi zimu, a čim ugrije, pustit će je na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:14