MALENI DRAŽEN

Spašena glavata želva koja nije mogla zaroniti u more: O njoj se brinu u Oporavilištu na Lošinju

Sa zakrivljenom dužinom oklopa od 19 centimetara i svega 800 grama težine ovo im je najmanja dosad zbrinuta kornjača
 Oporavilište za morske kornjače na Lošinju

Iz Oporavilišta za morske kornjače na Lošinju objavili su kako su dobili još jednu glavatu želvu na skrb. Ispred doka brodogradilišta u luci Mali Lošinj pronašao ju je njihov skiper Dražen, po kojem je i dobila ime. Uobičajeno je da se glavate želve koje su pronađene u Jadranu imenuju po onima koji su ih pronašli, do, recimo, svakoj pronađenoj periski onaj koji je pronađe daje ime.

- Dražen je vidio da bezuspješno pokušava zaroniti kako bi se sklonila od plovila, pa ju je odlučio izvaditi iz mora i obavijestiti djelatnice oporavilišta za morske kornjače. Iako bez vanjskih ozljeda, kornjača je zaprimljena iscrpljena i vidno pothranjena.

Zanimljivo je da je sa zakrivljenom dužinom oklopa od 19 centimetara i svega 800 grama težine ovo najmanja dosad zbrinuta u našem oporavilištu za morske kornjače - objavili su iz oporavilišta.

U njemu će kornjača Dražen ostati koliko god je potrebno, sve dok se ne oporavi i bude spremna na povratak u divljinu. Onda će biti puštena u blizini mjesta na kojem je i pronađena.

image
Oporavilište za morske kornjače na Lošinju
image
Oporavilište za morske kornjače na Lošinju
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:51