POLJSKO UTOČIŠTE

Spašena kuna ima najneobičnije prijatelje na svijetu: Živi s rakunima i obožava ih!

Prošlo je šest mjeseci od spašavanja - Kiwi se oporavila, sjajno izgleda i živi sa svojom neobičnom obitelji

Ilustracija

 Ann & Steve Toon/Robertharding/Profimedia

Neke se ljubavi nikad ne dogode, a ima pak onih koje se nisu trebale dogoditi, a ipak se ostvare. Takva je ona između jedne kune i grupe rakuna koji žive u Poljskoj. Šanse da se te životinje susretnu bile su prilično malene: ona je rođena na farmi krzna, gdje je bilo sasvim jasno kakva joj je sudbina. Bolna i nikakva, otprilike.

Oni pak žive u utočištu za životinje Fundacja Szopowisko lek. wet. Grzegorz Dziwak. U nastambi ih je oko 40, a to sklonište vodi veterinar koji spašava brojne životinje.

Jednog su mu dana aktivisti poljske organizacije Otwarte Klatki doveli malenu kunu, staru tri mjeseca. Spasili su je s farme, a pošto je bila puna ugriznih rana, činilo se da joj nema spasa. Ipak, odlučili su pokušati, pa su je odveli na pregled. Veterinar je bio stručnjak, jer je već spašavao životinje s farmi, pa se malena kuna oporavila. Dobila je ime Kiwi i on ju je primio u svoje utočište.

Nakon karantene, pustio ju je u blizinu rakuna, da vidi kako će se složiti. Ispostavilo se da je Kiwi u duši pravi rakun, jer se odlično složila sa svima njima. Zbog toga je preselila u njihov kavez. Prošlo je šest mjeseci od spašavanja - Kiwi se oporavila, sjajno izgleda i živi sa svojim najboljim prijateljima. Istina, izgledaju malo drugačije od nje, ali na kraju krajeva, kad je izgled imao ikakve veze s ljubavlju?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 00:52