AWAP

Spašena slijepa ženka jazavca: Majka je stradala, malena nije imala šanse preživjeti u prirodi

Mladunčad ove vrste ne vidi do otprilike mjesec dana nakon rođenja, a tek tada otvaraju oči
 Udruga AWAP

Iz udruge AWAP objavili su kako su na skrb primili malenu Ditu. Riječ je o mladunčetu jazavca koje je slijepo. Malena je donesena iz Kutine i iza nje je tužna priča. Kad su je ljudi pronašli, najprije su ostali nedaleko od nje i čekali da mama dođe po nju. Kada su se uvjerili da se to neće dogoditi, a to znači da je majka vjerojatno stradala, znali su da joj moraju pomoći jer nema nikakve šanse da će preživjeti u divljini.

Zbog toga su se javili udruzi koja brine o divljim životinjama, a oni su je pristali primiti. Prijevoz se lako organizirao, jer su mnogi htjeli pomoći nemoćnom stvorenju. Nije dugo prošlo i Dita je već bila pod njihovom skrbi.

- Beba će, kada malo odraste, ići na obuku kod kolege Davorina, u Gorski kotar, a on će ju pripremiti za samostalan život u prirodi - poručuju iz udruge.

Malena koja im je došla na skrb zaista je jako mlada. Mladunčad ove vrste slijepa je do otprilike mjesec dana nakon rođenja, a tek tada otvaraju oči. Majka im je u djetinjstvu iznimno važna - punih 13 tjedana ona ih hani svojim mlijekom, a nakon toga ih uči na to da sami ulove svoju hranu. To je ono što čeka ovu spašenu malenu, ako sve prođe dobro.

image
Udruga AWAP
image
Udruga AWAP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:45