SRETAN KRAJ

Spasilac iz BiH udomio mačku iz Turske: Nazvao ju je po djevojčici koja je spašena iz ruševina nakon 248 sati

Čupavica je s timom iz susjedne države krenula na više od dvije tisuće kilometara dug put do svojeg novog doma

Sabahudin Spahović s mačkom Alejni

 Screenshot Facebook

Sabahudin Spahović, voditelj USAR tima civilne zaštite iz Bosne i Hercegovine, kući se iz Turske vratio s jednom mačkom, koju je nazvao po djevojčici koja je nakon više 200 sati spašena iz ruševina.

Spahović je s kolegama otišao u Tursku kako bi pomogao unesrećenima. Nakon što je posao bio završen, spremili su se za povratak, no onda se dogodilo nešto neočekivano. Netom prije nego što su krenuli pronašli su mačku. Bila je jako prestrašena i tko zna što je sve doživjela u danima koji su prethodili susretu sa spasiocima. Oni su, videći kako je sva jadna, odlučili pomoći.

Tako je mačka krenula na više od dvije tisuće kilometara dug put do svojeg novog doma i svoje nove domovine, u kojoj će zaboraviti sve ružne stvari koje su joj se dogodile. Dok su se vozili nazad, spasitelji su razmišljali koje bi joj ime mogli dati.

- Složili smo se da joj damo ime Alejni, po curici koja je izvučena iz ruševina nakon 248 sati. Odlučili smo riskirati i prenijeti je preko granice. Ja ću je udomiti - rekao je Sabaduhin za BHRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 04:55