BIZARNO

Sramotno: Ženi (97) zabranili da hrani ptice u svojem vrtu, nećete vjerovati zbog čega

Njen je sin zabrinut za majčino zdravlje i, kaže, kazne li je, ići će na sud

Ilustracija

 Calle Bredberg/Alamy/Alamy/Profimedia

Kako jednim potezom unesrećiti ptice i svoju 97 godina staru susjedu? Pa, ako je čovjeku životna radost to da drugima donosi čemer u život, onda može postupiti kao susjed jedne umirovljenice iz britanskog Staininga, koji ju je prijavio gradskim vlastima, a ovi joj zabranili da hrani ptice. U svojem dvorištu. Hranom koju je sama kupila.

Daily Mail piše kako je umirovljena profesorica glazbenog godinama mirno hranila ptice. Dolazili su joj golubovi, vrapci, crvendaći i galebovi, sretni zbog izvora hrane. No, golubovi i galebovi su zasmetali jednom susjedu, koji ju je tužio gradskom vijeću. Oni su vrlo ozbiljno postupili po dojavi. Jedan stručnjak za zaštitu okoliša vozio se ispred njene kuće da vidi ima li golubova na njenom krovu. Taj se lokalni James Bond uvjerio da ih ima, a zapisao je i koliko ih je. Potom je umirovljenica dobila pisano upozorenje - ako ne prestane sa svojim ponašanjem (u dopisu ga nazivaju asocijalnim) naplatit će joj kaznu od 100 funti. Dodali su i da je hranjenje ptica ‘nerazumno te da ima štetan učinak za susjedstvo‘.

- Ne mogu vam ni opisati koliko sam šokirana. Redovito provjeravam svoj tlak i evo, nakon što sam dobila obavijest, naglo je skočio. Prije je bio savršen. Ima problema s rukama i nogama. Ne kažem da je sve to zbog ovog upozorenja, ali znate, pazim na svoje zdravlje i želim doživjeti stotu - rekla je novinarima.

Ona u svojem domu živi otkako je sagrađen 1982. godine. Najdraže joj je sjediti u stakleniku i promatrati ptice kako dolaze po hranu. To radi otkako je doselila. Premda njen sin Alan (77), koji živi s njom, ne uživa toliko u promatranju ptica, on joj je velika podrška. i sam je zabrinut za zdravlje svoje majke.

- Pismo koje su joj poslali je prijeteće i bojim se da će je dokrajčiti. Da se odmah razumijemo, nećemo popustiti: ako ona bude novčano kažnjena, idemo na sud - rekao je Alan.

Poznato je i tko ju je prijavio - susjed Darren Horne, poznat po tome što vrlo glasno sluša glazbu i maltretira susjede. Osim toga, neprestano udara poklopcima kanti za smeće. Žalili su se na njega, ali njemu nije stiglo nikakvo pismo niti se ijedan službenik provezao kraj njegove kuće da čuje glasnu glazbu. Odlučili su se prije pozabaviti 97-godišnjom staricom koja pomaže divljim životinjama kojima u današnjem svijetu nije tako lako doći do hrane. Nju ostali susjedi podržavaju - dopis iz grada smatraju činom zastrašivanja. Njima ptice ne smetaju.

Onaj kojem, pak, smetaju, imao je što reći u svoju obranu.

- Kantama lupam da otjeram ptice. Ne puštam glasnu muziku da bih smetao susjedima. I drugi su se žalili na ptice, ali ja sam samo sve to prijavio - rekao je Darren Horne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:22