HUMANOST

Srcedrapajuća snimka koja je obišla svijet: Muškarac iz ruševina izvlači mačku i plače

Organizacije za zaštitu životinja diljem svijeta prikupljaju pomoć za životinje u Turskoj
 TikTok screenshot

Snimke iz potresom pogođene Turske obišle su svijet, a svako novo spašavanje iz ruševina dočekuje se s oduševljenjem. Svaki spašeni život prava je mala pobjeda, čudo. Još uvijek se traga za mnogim ljudima koji su nestali, s nadom da će se naći, a spasitelji jednako tako pomažu i životinjama.

Mnoge su mačke i psi, kako oni s vlasnicima tako i napušteni, nastradali u potresu. Posebno mačke, jer su one diljem Turske dobrodošle u praktično svakom prostoru, pa su navikle biti u zatvorenom među ljudima. Jedna takva mačka pronađena je u ruševinama i muškarac ju je pokušao izvući. Životinja je bila veoma smirena i promatrala je što on radi, a nije se mogla pomaknuti jer joj je tijelo prikliješteno.

Kako stoji u opisu fotografije, nije poznato je li mačka izvučena i kakve su joj ozljede, no svi se nadaju da je ipak dobro. Zbog ove mačke i mnogih drugih, organizacije koje se bave zaštitom životinja diljem svijeta odlučile su pomoći, pa uplaćuju novac kako bi se kupila hrana. Ljudi čiji su životi i domovi uništeni u potresima ne mogu im pomoći, pa zato pomoć dolazi sa svih strana svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:39