AVANTURA U PRAVOSUĐU

Srna koja je danas protrčala sudom je spašena: ‘Dali smo joj sredstvo za smirenje, sad je u prirodi!‘

Iz Dumovca su rekli da je njihova intervencija trajala gotovo dva sata te srni dali sredstvo za smirenje jer je izrazito plaha

Srna koja je protrčala kroz pravosudni kompleks u Zagrebu puštena je u divljinu

 Azil Dumovec/Facebook

Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba - Dumovec u četvrtak je u popodnevnim satima na svojoj Facebook stranici objavilo da se srna (Capreolus capreolus) koja je istoga dana u jutarnjim satima utrčala u pravosudni kompleks na križanju Ilice i Selske ulice ponovno nalazi u prirodi.

Iz Dumovca su rekli da je njihova intervencija trajala gotovo dva sata.

- Naime, u prostoru bivše vojarne srnu je bilo potrebno pronaći i uloviti na način da joj se priušti što manji stres. U akciji su nam pomogli i pravosudni policajci. Srnu smo na kraju stjerali u kut i uhvatili mrežom. Kako je riječ o izrazito plahoj životinji, dali smo joj sredstvo za smirenje - rekli su iz Dumovca.

- U prirodu smo je pustili iznad Šestina. Tražili smo mjesto na Medvednici u blizini potoka kako bi se srna prvo mogla na miru napojiti - dodali su iz Dumovca.

Podsjetimo, srna je u četvrtak ujutro utrčala u pravosudni kompleks u kojemu su smješteni zagrebački Općinski i Županijski sud, Općinsko državno odvjetništvo te Ured europskoga javnoga tužitelja (EPPO) te preplašena panično bježala po dvorištu suda. U jednom je trenutku dotrčala i do centralne zgrade, a zatim pobjegla u smjeru parkirališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:25