INCIDENT U OSIJEKU

Stafordi izgrizli mješanku i njezina vlasnika: ‘Činilo se kao da napad traje cijelu vječnost‘

‘To su psi koje poznajem, jer ih svakodnevno susrećem i u biti izbjegavam. No, te večeri nikako nisam mogao‘, kaže šokirani vlasnik psa
Kujica Lucija i njen vlasnik Sven kod veterinara
 Privatni album

Pravim čudom i zahvaljujući hrabrosti njezinog vlasnika, mješanka Lucija preživjela je u srijedu navečer napad dva staforda koje njihov vlasnik nije u vrijeme šetnje držao na povodcu. U toj borbi ozljede je pretrpio i Lucijin vlasnik, 18-godišnji Sven Vukotić, kojega su stafordi ugrizli za desni obraz, te za prste lijeve ruke, dok je njegovoj ljubimici izgrižen vrat, a ugrize je zadobila i po nogama i uhu.

Napad se dogodio nedaleko od Centralnog groblja u Vinkovačkoj ulici u Osijeku.

- To su psi koje poznajem, jer ih svakodnevno susrećem i u biti izbjegavam. No, te večeri nikako nisam mogao. Luciju sam držao na povodcu kada sam ugledao da nailazi čovjek na biciklu i pokraj njega dva staforda, pa sam se odmah sklonio u stranu, u travu očekujući da će oni mirno proći. No, u jednom trenutku oba staforda su se zaletjela prema Luciji, napali je i počeli gristi. Ona se pokušavala obraniti, ali protiv njih sama nije imala nikakve šanse, pa sam joj skočio u pomoć – ispričao nam je Sven, koji se hrabro uhvatio u klinč s opasnim psima ne razmišljajući previše o tome da i sam može nastradati.

Samo je želio spasiti svoju devetogodišnju mezimicu koju je obitelj Vukotić udomila prije pet godina iz Azila za napuštene pse u Osijeku. Ubrzo je stigao i vlasnik staforda, koji je njihove povodce držao u košari bicikla. Borba je trajala nekoliko minuta.

- Uspio sam nekako odvojiti jednog staforda od Lucije i svojim povodcem ga zavezati za klupu, dok je drugi staford gušio mog psa. Nismo ga mogli odvojiti od nje, možda je trajalo minutu-dvije, a meni se činilo kao vječnost. Borio sam se njim i samo mislio na to kako da Luciju izvučem iz njegovog stiska. I njegov vlasnik ga je udarao, vikao na njega, ali ovaj se nije dao. Ipak, u jednom trenutku smo ga uspjeli odvojiti, a Lucija je pobjegla. U tom natezanju mi je ispao i mobitel, pa smo ga onda tražili da nazovem tatu, ali mi je onda vlasnik staforda posudio svoj. Kada sam nazvao oca, on mi je rekao da je Lucija utrčala u kuću i da je iza nje ostao krvavi trag – ispričao nam je Sven, koji je zadobio ugriz za desni obraz te po prstima lijeve ruke zbog čega je pomoć potražio u KBC-u Osijek, a Luciji je pomoć ukazana u veterinarskoj ambulanti, što je potrajalo nekoliko sati.

Policija je također pozvana i napravili su zapisnik, a kako je istraživanje još u tijeku o rezultatima će javnost izvijestiti po njegovu okončanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:45