OSJEĆAJU SE HIGH?

Štakori provalili u policijsko skladište droge: ‘Eno ih, napušeni su, vrše nuždu po stolovima...‘

Nije to prvi put da su se ovi glodavci pomamili za ilegalnim supstancama

Ilustracija

 Igor Kireev/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad su policajci u New Orleansu otkrili kako se netko ušuljao u njihovu prostoriju s dokazima i pokrao zaplijenjenu marihuanu, nemalo su se iznenadili. Odmah im je, doduše, slučaj bio čudan; najprije, kako se netko uspio uvući, a da ga nitko ne vidi? Uz to, bili su tu čudni dokazi na mjestu zločina. Lopovi, naime, nisu drogu ukrali nego - pojeli?

- Štakori su to napravili. Svi su sad napušeni - rekla je Anne Kirkpatrick, nadzornica gradske policijske uprave na sastanku vijećničkog odbora u ponedjeljak, piše Guardian.

Dio je to njenog pokušaja da ih uvjeri da policajcima treba nova zgrada. U ovoj, koja je izgrađena 1968. godine, tvrdi da muku muče sa štakorima koji, osim što uživaju u marihuani, ostavljaju i hrpice izmeta po stolovima, a tu su i žohari.

Provala štakora u sobu s dokazima je, istina, urnebesno smiješna, ali je policajcima problematična jer se uništavaju dokazi, a to može utjecati na slučajeve.

No, ovo nisu jedini štakori koji vole ilegalne supstance. Godine 2022. CNN je izvijestio o slučaju štakora u sjevernoj Indiji koji su pojeli više od 500 kilograma kanabisa zaplijenjenog od dilera droge i pohranjenog u policijskom skladištu.

- Štakori su male životinje i ne boje se policije - rekao je tada dužnosnik sudu u Uttar Pradeshu.

Ta se epizoda dogodila četiri godine nakon što je Guardian izvijestio o osam policajaca u Argentini koji su otpušteni jer su vlasti odbile povjerovati njihovoj tvrdnji da su miševi pojeli više od pola tone marihuane koja je nestala iz skladišta policijskih službenika u kojem se skladištilo oko 35 zaplijenjenih droga.

- Stručnjaci sa Sveučilišta u Buenos Airesu objasnili su da miševi ne bi zamijenili drogu s hranom i da bi, da ju je pojela velika skupina miševa, u skladištu bilo pronađeno mnogo leševa - rekao je tada glasnogovornik lokalnog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:18