LJEPOTICA

Što radi pseća kućica na Izložbi hrvatskog dizajna? Oduševljava sve koji je vide!

Osmislio ju je Filip Gordon Frank, a može se vidjeti na nekoliko mjesta diljem naše zemlje
 Sanjin Kaštelan

Na izložbi hrvatskog dizajna, koja se otvara u utorak navečer u Laubi, svoje je mjesto među 324 rada našla i jedna - pseća kućica! Dizajn je osmislio Filip Gordon Frank, a inspiracija je došla od klasične pseće kućice. Stvorena je za brend GoodBonny, čija je vlasnica željela kućicu koja će se naći uz trgovinu, banku ili neko slično mjesto. Tamo mnogi nakratko ostave ljubimce kako bi unutra nešto obavili, ali ih obično vežu za sve i svašta - stupove, stabla ili kante za smeće. U principu, za bilo što.

- Ideja je bila da stvorimo zaklon za pse, da se pas u njemu skrije od sunca, kiše... Osim toga, da je to čisto mjesto gdje on može leći dok čeka ljude - pojašnjava Petra Turkulin Odak, vlasnica GoodBonnyja.

image
Sanjin Kaštelan

Imajući sve to na umu, Frank je osmislio kućicu od kerrocka, kojeg je lako održavati čistim, a kućica je montažna. Njena površina je takva da se na nju mogu staviti reklame. Neki su to napravili, drugi ne.

- Prva je postavljena ispred jedne zagrebačke trgovine i na toj reklama, no niz drugih, koji se nalazi diljem Hrvatske, ostao je originalno bijel - pojašnjava Petra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:00