KOJA LIJENČINA

Što Tito radi tijekom dana? Najviše voli jesti, a ako mora u šetnju, sjedi na ramenu vlasnika

Tjelovježba je obvezna jer se rakuni u zatočeništvu udebljaju, no Tita za to uopće nije briga...

Rakun Tito
 

 Facebook

Tito je, sasvim sigurno, jedan od najpoznatijih rakuna na svijetu. Udomaćio se i zapravo se ne ponaša kao divlja životinja, nego kao posve običan kućni ljubimac. Recimo da je kao neka malo deblja i repatija mačka... Zaigran, zabavan, pametan, pun energije i obožavan - tako bi ga se ukratko moglo opisati. Dobro, treba dodati i da je pomalo lijen. Naime, rakuni u zatočeništvu moraju jako paziti na svoju težinu, jer se lako udebljaju, i zbog toga se moraju redovito kretati. Tito to ne voli i izbjegava šetnje, pod svaku cijenu. Ako na njih pristane, čini to pod svojim uvjetima.

Mnoge njegove obožavatelje, a na Facebooku ih ima 92 tisuće, zanimalo je kako on provodi svoj dan. Zato je njegov vlasnik objavio simpatičan video u kojem smo mogli vidjeti sve zabavne detalje jednog običnog dana dražesnog rakuna.

Naravno, to je stari video. Tito je, naime, prošle godine iskoristio priliku i kroz otvoren prozor se išuljao vani i nestao. Nikad se nije vratio kući, no njegovi bivši vlasnici (koji se sada brinu o dva druga rakuna) nadaju se kako se sretno vratio u divljinu, gdje je sretan u svojem prirodnom okruženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:41