SVI MIRNI

Strasbourg: Turisti na božićnom sajmu u miru švrljaju, ljubimci su za to vrijeme u psećem vrtiću

Cijena čuvanja četveronožaca je 15 eura za pola dana i 25 eura za cijeli dan.

Ilustracija

 Stephen Chung/Alamy/Alamy/Profimedia

Novootvoren pseći vrtić u Strasborugu, na sjeveroistoku Francuske gdje je u tijeku nadaleko čuveni božićni sajam, omogućuje posjetitljima koji dolaze s četveronožnim ljubimcima da u miru švrljaju pitoresknim i okićenim ulicama i trgovima. Usred te silne gomile ljudi "psi ništa ne vide i pod velikim su stresom, puno im je bolje u psećem vrtiću", objašnjava ‘teta‘ u psećem vrtiću Laëtitia Lacote, idejna začetnica projekta. Ona procjenjuje da oko 80 posto vlasnika pasa vodi svoje ljubimce na godišnje odmore.

Laëtitia Lacote, (46), pokrenula je 2021. u Alzasu projekt "Patch Guard" koji u turističkim odredištitima nudi novu uslugu: pseću verziju ‘baby sittinga‘. U dva mjeseca je ispred palače Haut-Koenigsbourg i u Mulhouseu kroz njezin vrtić prošlo 80 pasa.

Tako su vlasnici dvogodišnjeg koker španijela, koji su u Strasbourg stigli iz Nancyja u posjet kćeri, iskoristili "Patch Guard" kako bi u miru obišli božićni sajam i uživali u kuhanom vinu,e poslasticama alzaške regije te kupili pokoji suvenir.

- Iskoristit ćemo boravak u gradu koji već dovoljno dobro poznajemo, posjetit ćemo božićni sajam i prošetati se ulicama - rekla je Christine Montanini, sretna što ne mora po gužvi voditi svog psa.

Cijena čuvanja pasa je 15 eura za pola dana i 25 eura za cijeli dan. Laëtitia Lacote kaže kako planira proširiti svoj biznis i na ostala turistička odredišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:23