HALLOWEEN

Stručnjaci upozoravaju: Ako ste mislili ovim ukrasiti svoju okućnicu, nemojte!

Neki ukrasi mogu biti opasni za divlje životinje, koje se u njih mogu zaplesti, ozlijediti i umrijeti
 Maryna Voronova/Alamy/Alamy/Profimedia

Premda se kod nas Halloween (Noć vještica) ne slavi toliko koliko u nekim drugim dijelovima svijeta, ipak neki naši sugrađani daju mašti na volju i ukrašavaju svoje okućnice bundevama, umjetnom paučinom, metlama i drugim detaljima koji se vezuju za taj dan.

No, stručnjaci za divlje životinje upozoravaju da ti ukrasi mogu biti pogubni. Tu ponajprije misle na umjetnu paučinu, rađenu od pamuka, koji obično volimo staviti u kuteve prozora ili vrata. Stručnjaci apeliraju na ljude da takvu paučinu koriste samo u svojem domu, a ne izvan njega, jer se u njega životinje mogu zaplesti. Odnosi se to na razne vrste ptica, šišmiše i, zapravo, sva leteća stvorenja. Mogu zadobiti teške ozljede od koprcanja dok su sputani, a ako ih ne pronađemo na vrijeme, mogu umrijeti zapetljani.

Zato stručnjaci preporučuju da, u duhu Halloweena, ostavite na vanjskom dijelu svojeg doma - pravu paučinu. Njeni vlasnici će pružiti pomoć u vidu smanjenja broja raznih malenih stvorenja, a one nisu baš nikakva opasnost većim stvorenjima koje lete oko kuće ili stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:50