BRAVO MLADI!

Studenti Veterine zamolili pomoć za otkup voljene krave Slavice, uključila se i poznata pjevačica

Kako ne bi završila u klaonici, trebali su skupiti oko 10 tisuća kuna za otkup

Krava Slavica

 Privatni album

Kad je na Fakultet veterinarske medicine u Beogradu došla krava Slavica, nitko nije razmišljao da bi ona mogla biti nešto više od bića na kojem studenti uče raditi svoj budući posao. Plan je bio da se na nesretnoj kravi studenti uče, potom se ona vraća na farmu s koje je došla, a onda će i u klaonicu, jer je neplodna. Njena je sudbina izgledala vrlo crno i ružno, a uz sve to i neminovno. Nije se činilo da ikako može izbjeći ružan kraj svoje životne priče.

No, dogodila se magija. Tim velikim očima i divnim karakterom šarmirala je studente koji su se učili na njoj. Oni su odlučili: ne daju svoje Slavice. Trebalo je skupiti oko 10 tisuća kuna za njen otkup, a potom i za prijevoz na mjesto koje su joj namijenili. Ideja je bila savršena: kravu koja im je prirasla srcu poslati da živi na obroncima Zlatibora do svoje prirodne smrti. Da vrijeme provodi okružena pripadnicima svoje vrste, na čistom zraku, smirena i sretna.

Zato su studenti objavili apel na društvenim mrežama, moleći da se prikupi gotovo deset tisuća kuna, koliko je bilo potrebno za njen otkup od dotadašnjeg vlasnika, te još nešto novca za prijevoz do budućeg doma i za hranu. Ljudi su počeli uplaćivati, a onda se u sve uključila pjevačica Jelena Karleuša. Ova ljubiteljica životinja željela je donirati iznos potreban za Slavičin otkup. No, to nije bilo potrebno.

- Kada smo stupili u kontakt s Jelenom, novac je bio skupljen, ali ona je i dalje zainteresirana da pomogne oko svih dodatnih troškova. Od tad smo u kontaktu smo s njom. Slavica putuje iduće nedjelje, ide u svoj bolji život i beskrajno smo sretni zbog toga - kaže Mina Bogdanović, studentica koja je pokrenula akciju spašavanja simpatične krave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:16