OVO STVARNO POSTOJI

Stvorenje iz noćnih mora: Izgleda jezivo, ali je zapravo znatiželjno i prijateljski nastrojeno

Mnogi izgled ovih riba komentiraju kao jedan od onih ‘koje može voljeti samo njihova majka‘

Anarrhichthys ocellatus

 Jeffrey Rotman/Afp/Profimedia

Svjesni smo činjenice da je fizički izgled nebitan, već da je važnije ono unutar nas. Odnosi se to i na životinje, naravno, no svejedno postoje neke čiji nas izgled zaista osupne. Ne da ih ne bismo željeli susresti u mračnoj uličici, nego se toplo nadamo da ih nikad nećemo susresti. Vjerujemo da imaju krasan karakter, da su dobri roditelji i prijatelji, ali ih ne želimo pobliže upoznati.

Jedno od tih stvorenja je pod morem, tako da, osim ako zaronimo, nemamo baš šanse da ga vidimo. Jasno, postoje akvariji, ali tu ga možemo izbjeći. Zove se vučja jegulja (Anarrhichthys ocellatus) i mnogi njihov izgled komentiraju kao jedan od onih ‘koje može voljeti samo njihova majka‘.

No, uz nama ne baš lijep izgled dolazi i divan karakter. Ove ribe, koje žive u Tihom oceanu, veoma su zainteresirane za ronioce, znatiželjne i iznimno miroljubive. Među rijetkim su životinjama koje cijeli život provode s jednim partnerom. Ružna vanjština skriva duh koji je odan, znatiželjan i veoma vedar, bez obzira na to kako izgledaju.

Još jedan dokaz da je ljepota unutarnja i da nema nikakve veze s vanjskim izgledom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:16