KAKAV PRIZOR

‘Svašta sam vidio na splitskoj Rivi, ali nisam ni sanjao da ću naletjeti na ovako nešto... Postao je glavna senzacija!‘

Mnoge koji ga prvi put prime u ruke iznenadi kako je ta životinja topla i mekana...
 Joško Jaković (Slobodna Dalmacija)

Vlasnik pitona odlučio je svog ljubimca malo prošetati po Splitu i odvesti ga u razgledavanje glavnih gradskih atrakcija, a ubrzo su upravo oni postali jedna od glavnih senzacija. Nimalo čudno, zapravo, jer premda se u gradu pod Marjanom svašta može vidjeti, tako velika zmija nije baš svakodnevan prizor.

- Ne tribaš se micat s Rive, sve ćeš vidit. Svaki glumac, svaki političar, sportaš, svi su na Rivi, ali da ću naletit na ovo, nisam ima pojma... Pravi pravcati piton! Star je dvije godine, a dug dva i pol metra - priča Splićanin Joško, koji je snimio ove fotografije i popričao s vlasnikom.

Zbog žuto-bijele boje, piton je dobio ime Pina Colada. Jasno, u čast koktela koji je napravljen od ruma, kreme od kokosa ili kokosovog mlijeka i soka od ananasa, piše Slobodna Dalmacija.

Joško, kaže, nije oduševljen zmijama, što ga prati još od djetinjstva, ali ga je ipak držao u rukama i kaže - nije uopće strašan. Mnoge koji prvi put prime pitona u ruke iznenadi kako su te životinje tople i mekane - mnogi misle kako je koža ovih zmija hladna na dodir, ljepljiva i ružna pod prstima. Uz to, ako je piton naviknuo na ljude, ugodno je iskustvo družiti se s njim.

image
Joško Jaković (Slobodna Dalmacija)
image
Joško Jaković (Slobodna Dalmacija)
image
Joško Jaković (Slobodna Dalmacija)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 06:34