DUMOVEC

Svašta su spašavali, no ova je životinja čak i gradske hvatače uspjela iznenaditi

Nakon pregleda, utvrdili su da je zdrava, pa su je pustili na jednu lijepu livadu

Malena pacijentica

 Dumovec

Na ulicama Zagreba hvatači Dumovca naiđu na svakakve životinje. Ne samo pse i mačke, nego i kokoši, agame, lisice, srne, pitone... Zaista, s godinama se njihov popis spašenih stvorenja produžio i mogu se pohvaliti da su spasili sve što su mogli. No, još uvijek ih neki pozivi građana mogu iznenaditi. To se dogodilo kad su iz Svete Klare ljudi javili da su pronašli krticu. Pobojali su se da je ozlijeđena, pa su pozvali pomoć. Nisu znali što točno s njom nije u redu, no ponašala se neobično pa su zaključili da joj nije dobro. Pošto nisu znali kako joj pomoći, nazvali su hvatače da dođu po nju.

- Poslijepodne smo u rukama imali jednu životinjicu koju rijetko susrećemo na svojim intervencijama: malu krticu! Iako su se građani uplašili da joj je loše, kad smo je preuzeli i pregledali, utvrdili smo da joj nije ništa.

Zato smo pronašli lijepu livadu i pustili krticu. Krznena podzemna životinjica zadovoljno je odgegala dalje. Vjerujemo da se sada sprema za san u svojem novom tunelčiću - kažu iz Dumovca.

image

Malena pacijentica

Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:46