TAKVI SU

Svi to rade, no zbog čega zapravo? Evo što točno psi saznaju njušeći pozadinu drugog psa

Smatra se to uobičajenim ponašanjem i ljubimca trebamo pustiti da ponjuši, ako to drugoj strani ne smeta
 Avishag Shuva/Alamy/Alamy/Profimedia

Kao što svi već znamo, psi imaju bolji nos od ljudi i mogu osjetiti mirise koje mi ne možemo. Psi su znatiželjna stvorenja i sve će istražiti, a to uključuje i njuškanje različitih stvari kako bi prikupili nove informacije. Međutim, neće svako ponašanje pasa biti lako razumljivo nama ljudima. Jedno od takvih ponašanja je njušenje stražnjica drugih pasa.

Vjerojatno ste kao vlasnik psa svjedočili kako vaš pas njuši pozadine drugih pasa. Iako će mnogi ljubitelji pasa reći da je njušenje tog dijela tijela jednako kao i "pozdrav" ljudskim jezikom, to nije baš posve točno. Svi su psi jedinstveni i imaju različite i jedinstvene mirise. Njušenjem vaš pas može naučiti sve o tom drugom psu, piše World Dog Finder.

Ovo se smatra normalnim psećim ponašanjem i iz tog razloga ne postoji razlog zašto biste zabranili svom psu da njuši pozadine drugih pasa. Morate osigurati da je vaš pas dobro socijaliziran i dopustiti takvo ponašanje pod nadzorom. Ako primijetite da se drugom psu to ne sviđa ili izgleda da bi moglo doći do agresije s njegove strane, trebali biste zaustaviti ovo ponašanje. Obično se oba psa ovako ‘upoznaju‘, ali ako jedan pas pretjera ili postane previše dosadan, drugom psu se to možda neće svidjeti i može reagirati.

Na psećoj stražnjici nalaze se analne žlijezde koje će proizvesti mirise tog psa. Ove analne žlijezde ili vrećice pune su informacija iz pseće perspektive, zbog čega će vaš pas vjerojatno njušiti pozadine drugih pasa. To je otprilike kao da čita knjigu o tom drugom psu.

Analne žlijezde ili analne vrećice mirisne su žlijezde koje imaju psi. One su način na koji psi obilježavaju teritorij, a svaki put kad pas obavlja nuždu, te žlijezde će se istisnuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:36