IDE KUĆI KROZ HRVATSKU

Švicarka u društvu dva konja i psa prehodala sjever Italije, Sloveniju, Istru, Dalmaciju, Liku i Srbiju

Cijeli život putuje, a sad više ne želi zagađivati okoliš, pa ide pješice
Manisha Berger nije se bojala sama krenuti na uzbudljivu avanturu
 Screenshot

Švicarka iz Luzane, 27-godišnja trenerica konja Manisha Berger prije osam mjeseci krenula je na put po našoj regiji u iznenađujućem aranžmanu. Pješice. Uz pratnju dva konja i psa Aku.

Manisha se upravo pozdravljala s mještankom Šida u Srbiji, iz kojeg kreće natrag u Luzanu preko Hrvatske. Ksenija Gajić za Manishu je imala samo lijepe riječi, iako joj se nije mogla načuditi. "BIlo mi je jako neobično da jedna žena tako velik put prelazi pješice. Ali vrlo je ugodna, pristojna i nasmiješena", kaže Ksenija s kojom je Manisha za svog boravka u Šidu svako jutro pila kavu.

Na putu do Srbije Manisha je prehodala sjever Italije, Sloveniju, a zatim Istru, Liku i Dalmaciju. Kaže da je vjerojatno "luda žena", no da jednostavno voli pobjeći od svega. Kako je rekla u intervjuu, na putovanje s konjima je krenula jer su oni njezina strast. "Konji su moj posao, moj život, moja strast. Zato sam odlučila putovati s njima."

Manisha je spomenula da je imala tu sreću da je mogla s roditeljima putovati cijeli svoj život, no da "više nije htjela ići automobilom ili zrakoplovom, kako ne bi škodila okolišu."

Neobična četveročlana putna skupina izazivala je pažnju gdje god bi se pojavila, a Manisha je kazala da je osobno vrlo sramežljiva, ali da je upoznala mnoštvo ljudi, jer su im zbog konja redovito prilazili.

Lokalci na čitavoj trasi bili su joj od iznimne važnosti, jer upravo je od njih nabavljala sijeno i travu za konje.

Kada su je novinari pitali nije li je strah samu putovati pješice, imala je kratak odgovor. "Kad bih se bojala, ne bih bila ovdje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:07