STRAŠAN SLUČAJ

Tijelo mlade majke pronađeno u dvorištu: ‘Vidio sam da pas nešto jede, a kad sam vidio što je to...‘

Obitelj ne vjeruje u nalaze obdukcije i javno prozivaju policiju, za koju smatraju da nije dobro obavila svoj posao

Ilustracija

 Jason Freeman/Alamy/Alamy/Profimedia

Obitelj Lasonye Dutton (31) i dalje ne zna što se dogodilo njihovoj članici. Prošlo je više od godinu dana od njene smrti, a mnogo toga im je nejasno. Ožalošćena obitelj mlade majke dvoje djece medijima je ispričala sve o užasnom trenutku kada je ujak pronašao njezino raspadajuće tijelo. Dovoljno im je šokantna bila spoznaja da nje više nema, ali sad se moraju boriti da doznaju i točan uzrok smrti. Službeno se radi o samoubojstvu, no oni su sigurni da jedan pas ima veze s tim, jer ga je njen ujak vidio kako jede tijelo nesretne žene.

Lasonya je nestala u ožujku prošle godine, a njeno tijelo je nakon nekoliko dana pronađeno u dvorištu njena doma u gradu Wilcannia na sjeverozapadu Novog južnog Walesa (NSW) u ožujku 2022. godine. Njezina tragična smrt potresla je gradić s manji od 750 stanovnika, ali, gotovo 18 mjeseci kasnije, njezina uništena obitelj nije ništa bliže saznanju kako i zašto je umrla.

Policija je zaključila da je Lasonyina smrt samoubojstvo nakon što je blizu njezina tijela pronađen električni kabel. Međutim, mrtvozornik je u izvješću o obdukciji naveo da se ne može isključiti ‘umiješanost treće strane‘ i smatrao je da su okolnosti Lasonyine smrti sumnjive.

Lasonyin otac Keith Dutton i dalje ostaje odlučan u namjeri da se otkrije prava istina. Nalaz obdukcije dobio je gotovo godinu dana nakon kćerine smrti. No, sasvim je uvjeren da se ona nije ubila.

- Ja i moja obitelj vjerujemo da je ona ubijena. U izvješću stoji da ne možete isključiti treću stranu. Ne znam kako policija dolazi do zaključka da je obavljena potpuna istraga. Užasnut sam, da vam budem iskren. Moja obitelj zna, i pola Wilcanije zna... spreman sam eksplodirati - rekao je, prenosi Mail Online.

Lasonyin ujak Merle Dutton bio je užasnut kada je pronašao tijelo u stanju raspadanja. U prvi mah je, ne videći dobro, pomislio da pas jede klokana.

- Nisam o tome previše razmišljao dok nisam prišao malo bliže, a onda sam shvatio da je to ljudsko biće. Samo sam istrčao vrišteći i vrišteći - rekao je.

Tvrdi da policija nikada nije uzela službenu izjavu od njega, unatoč tome što je on pronašao Lasonyino tijelo.

Keith Dutton zbunjen je kako je njegova kći mogla ležati u dvorištu tako dugo, a da je njezina obitelj nije vidjela, pogotovo kad je dom bio uvijek pun mještana. Tvrdi da mu je susjed rekao da su vidjeli dvije osobe kako pokušavaju ući u Lasonyin dom noć prije nego što je njezino tijelo pronađeno. No, policija te tvrdnje, kaže otac preminule žene, nije provjeravala.

Iz policije NSW-a tvrde da je o smrti provedena detaljna istraga te da su njihovi službenici više puta razgovarala s obitelji tijekom istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 05:14