EVO IH OPET

Točni kao sat: Više od 2500 tuljana stiglo na svoju omiljenu plažu zbog ‘beauty‘ tretmana

Morska voda i paraziti uzimaju svoj danak na krznu tuljana i ono se zato obnavlja svake godine

Prizor iz Norfolka

 Joe Giddens/Pa Images/Profimedia

Više od 2500 tuljana okupilo se na plaži u Norfolku kako bi zamijenili svoje ‘zimske kapute‘ pripremajući se za proljeće. Mrtve se dlake sa svog krzna rješavanju grebanjem i trljanjem o pijesak ili kamenje. Njihovo krzno, uz salo, djeluje kao izolacija te ih čini elegantnijima dok plivaju, ali morska voda i paraziti uzimaju svoj danak na krznu tuljana i ono se zato obnavlja svake godine.

Prema grupi Friends of Horsey Seals, tuljani na ‘uređivanje‘ obično dolaze u veljači, nastavljajući na tom području boraviti travnja. Dok se oni bave svojom kožom i krznom, iz grupe su ljude zamolili da se drže na sigurnoj udaljenosti od tuljana i da drže pse pod kontrolom na uzici, jer u suprotnom riskiraju da im ovi veliki sisavci ozlijede ljubimce., piše Daily Mail.

Ako se tuljan osjeća nelagodno kad mu se približe ljudi ili psi, može krenuti u more prije nego li se proces na njihovoj koži završi i opasno se ohladiti. Ako im se netko previše približi to može biti opasno za ljude jer su tuljani divlje životinje s oštrim zubima i u slučaju da se boje, mogu napasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:43