LOŠI KRADLJIVCI

Tri medvjeda, jedna misija: Doći do hrane! No, nijednom to nije pošlo za rukom...

Ni kokoši ni svinje nisu bile tako lak obrok, kako se činilo, a čovjek sa sendvičem uopće nije bio darežljiv

Ilustracija

 -/Alaska Stock/Profimedia

Ako išta razumijemo, to je ljubav prema hrani. Osim toga, znamo i da se zbog izumiranja vrsta, smanjenja staništa i ekoloških incidenata, divljim životinjama smanjuje mogućnost da se prehrane. Zato povlače očajničke poteze: dolaze u blizini ljudi, gdje imaju što pojesti.

No, neki čak i kad se posve približe ljudima ne uspijevaju doći do nečeg jestivog. Nešto što se činilo kao jednostavan obrok pretvori se u nemoguću misiju. Pronašli smo tri medvjeda s istim ciljem: jedan je upao u kokošinjac, drugi u svinjac, a treći je htio provaliti u automobil kako bi čovjeku iz ruku oteo sendvič.

I premda bismo se svi okladili na uspjeh, jer kokoši i svinje nemaju šanse za spas kada je riječ o sukobu s medvjedom, a ne čini nam se da bi se itko pri normalnoj pameti išao s njim sukobiti oko sendviča, bili bismo u krivu.

Čovjek je, naime, učinio nevjerojatno: odbio je predati hranu. Svinje su reagirale još neobičnije: 'objasnile' su medvjedu da nisu raspoložene postati mu obrok. Onaj pak koji je napao kokošinjac još se lošije proveo - unatoč trudu, nije do životinja uopće došao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:36