STRAVA

Tri mladića ubila i pojela labuda koji je bio simbol sela, u zadnji čas spašeni mladunci

Nesretna životinja bila je obožavani član zajednice i još uvijek nije jasan motiv ovog gnusnog čina

Ilustracija

 Robert Thorley/Alamy/Alamy/Profimedia

Tri tinejdžera uhićena su u državi New York zato što su labuda, koji je bio seoska maskota, oteli s jezera na kojem je mirno živio, ubili ga i pojeli.

Čim je voljena labudica Faye nestala, svi su se uznemirili. Zajednica u selu Manlius bila je veoma ponosna na pticu, a ove je godine imala četiri malena. Odjednom su svi skupa nestali. Bilo je jasno da se nešto loše dogodilo, ali ovakav užas nitko nije očekivao.

- Majka labudica je pojedena. Žao mi je što moram to tako reći, ali to je ono što joj se dogodilo - rekao je Paul Whorall, gradonačelnik Manliusa za Associated Press, piše Guardian. Dodao je da su njeni maleni pronađeni živi.

Policija je objavila da su tri osumnjičena, u dobi između 16 i 18 godina, uhićena i opružena za kazneno djelo teške krađe. Otkriveni su kad je jedan muškarac vidio dva mladunca labuda u jednoj trgovini u Salineu, obližnjem gradu. Tamo radi jedan od privedenih mladića. Policija je odmah došla na adresu, pronašla žive malene i odvela ih. Oni se dobro oporavljaju, no njihovoj majci nije bilo spasa. Zločinci su priznali kako su je ubili i dali ujni jednoj od njih da je skuha, a onda su je pojeli.

Faye i njen partner Manny su bili cijenjeni članovi zajednice u Manliusu. Plivali su u seoskom jezercu od 2010. godine, kada su bili poklon gradu, a tamo su i podizali svoje mlade. ove ptice su godinama simbol sela, a logo s labudima postavljen je na njihovu web stranicu te brojne suvenire, među kojima su majice i kape.

Zajednica je veoma potresena ovim što se dogodilo, kaže gradonačelnik.

- Labudovi su dio ovog sela zadnjih stotinu godina. Mi smo poznati po labudovima - dodao je.

Četiri malena, koja su preživjela, trenutno su na ljudskoj skrbi. Čim budu mogli samostalno živjeti, bit će vraćeni na jezero, priopćili su iz policije.

Lov na labudove legalan je u nekoliko američkih saveznih država, no ne i u New Yorku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:20