SIROČIĆI

Tri nova, bodljikava stanara doselila su se u zagrebačko oporavilišta za divlje životinje

Pred njima je odrastanje, a ako sve bude u redu pustit će ih da odu svojim putem

Maleni ježevi

 Dumovec

Iz azila Dumovec objavili su kako su u utorak navečer na zagrebačkoj Kajzerici preuzeli simpatičnu trojku. Riječ je o malim ježevima, koji u ovo doba godine dolaze na svijet i odrastaju. Nažalost, događa se da ostanu bez roditelja, pa su prepušteni sami sebi. Tako je bilo i u ovom slučaju.

- Ljudi su ih pronašli u svojem dvorištu. Ježići još ne gledaju, a budući da se pretpostavlja da su ostali bez majke, prevezli smo ih u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Ježevi su noćne životinje. Tada su u potrazi za hranom i vodom. Zbog tamne boje po mraku su teže uočljivi. Kako bi ih zaštitili, vozači bi kroz zelene dijelove grada trebali prolaziti opreznije. Ježevima čak i malo zelenila može poslužiti kao dobar dom, a Zagreb obiluje vrtovima, parkovima, livadama i šumama - objavili su iz azila uz fotografiju tri simpatična bodljikavca.

Pred njima je sad odrastanje, a ako sve bude u redu, čim budu dovoljno samostalni za život u divljini, pustit će ih da odu svojim putem. Zbog toga nisu ni dobili imena, jer je praksa da se divljim životinjama koje će se vratiti u prirodu ona ni ne daju, osim u iznimnim prigodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:32