MORSKI LABRADOR

Tuljanica je doplivala do ronioca i od njega zatražila nešto nevjerojatno!

Snimka BBC-a izazvala je oduševljenje jer vidimo znatiželju, razigranost i naklonost
Ilustracija
 Media Drum World/Alamy/Alamy/Profimedia

"Tuljani su zapravo morski labradori" objasnili su s BBC-a nakon objave snimke ronioca koji se mazi s tuljanom. I to, što je zanimljivo, ne na inicijativu ronioca, nego životinje. Ona je došla k njemu i dala mu do znanja da želi da je pomazi. Naravno, čovjek je vrlo brzo je popustio i tuljana pomazio ispod brade, a on je na to reagirao onako kako to inače rade psi: nakrivio je glavu i lagano mu zubima primio ruku.

Potom mu je gricnuo rukavicu, pa je perajom primio njegovu ruku. Sve u svemu, neopisivo slatko. Premda spol životinje nije poznat, nagađa se da je riječ o ženki. Ponajprije zato što su one miroljubljivije, ali i znatiželjnije, pa je veća mogućnost da će baš one prići roniocu i imati ovako nježnu interakciju s njim. Da je nježna svjedoči činjenica da čovjek nema nikakvu ozljedu, a tuljani zapravo imaju veoma oštre kandže i zube.

Zbog toga je očito kako je ova tuljanica ili veoma naklonjena ovom čovjeku ili općenito voli ronioce ili je par zaista jako mlada, pa je zainteresirana za sve i razigrana, ne videći ni u čemu prijetnju. Što god da je točno razlog njenom ponašanju, ovakav je video jako lijepo vidjeti. Jedna je stvar takvo ponašanje uočiti kod životinja koje su trenirane da pokazuju ono što mi smatramo nježnošću, a nešto sasvim drugo kad to učini životinja koja dolazi iz divljine i njeno ponašanje nije uvjetovano baš ničim. Posebno kad znamo da tuljani baš i ne vole ljude. U tom svjetlu, ova je snimka pravo malo čudo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:19