‘HOĆE LI BITI OK?‘

Turistkinja u talijanskom restoranu naručila jastoga za 200 eura, a onda su svi u nevjerici gledali što radi s njim

Dok je detaljno prepričavao događaj, Antonio tvrdi da je uzeo jastoga iz akvarija i otišao ga izvagati u kuhinju

Ilustrativna fotografija

 William Edge/Alamy/Alamy/Profimedia/William Edge/alamy/alamy/profimedia

Anonimna švicarska turistkinja naručila je jastoga po cijeni od 200 eura, samo da bi ga oslobodila i pustila natrag u more. Švicarci su izašli na večeru u otmjeni riblji restoran Gente di Mare na Sardiniji i naručili jastoga u katalonskom stilu s linguinima. Kad joj je živo stvorenje doneseno na stol, turistkinja je odlučila pustiti ga u more prije nego što su ga kuhari dobili priliku skuhati, piše Daily Mail.

- Prvo sam mislio da se šali. Kad sam shvatio da pokušava učiniti dobro djelo, te koliko je radosna i uzbuđena, i ja sam bio dirnut. Bila je stvarno oduševljena što je jastogu spasila život, rekao je Antonio Fasolino, suvlasnik restorana koji je svjedočio bizarnom trenutku.

Dok je detaljno prepričavao događaj, Antonio je rekao da je uzeo jastoga iz akvarija i otišao ga izvagati u kuhinju. Paru je rekao da teži gotovo dva kilograma, što košta 200 eura. Jastoga je stavio u prozirnu kantu pored stola. Turistkinja je postavila pitanje hoće li se jastog ozlijediti ako ga baci s visine, a prisutni su je uvjerili da će životinja biti OK. Kad ga je bacila, jastog je sretno otplivao u novostečenu slobodu.

Inače, još je jedan jastog spašen iz lonca, a njemu se posrećilo po drugi put. Name, isti ribarski brod ulovio ga je dva puta u dvije godine. Ogromni jastog, za kojeg vjeruju da je star oko 80 godina, prvi put je ulovljen 2021. na južnoj obali Walesa. Neimenovani ribič ulovio ga je tad sasvim slučajno na mamac za lignje te ga je zbog starosti vratio u more.

Dvije godine kasnije, ulovio ga je Joshua Hearn koji ga je također odlučio pustiti. Da se radi o istoj životinji potvrdio je očevidac koji je primijetio da jastogu nedostaje vrh noge koji je vjerojatno izgubio u borbi s drugim jastogom. Procjenjuje se da je težak oko 4,5 kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. listopad 2023 23:31