NJEMAČKA DOGA

Tužna obavijest na Instagramu: ‘Naš najdraži, najviši pas na svijetu bio je toliko voljen...‘

Zeus je bio visok 1046 centimetara, svakog je dana jeo 12 zdjelica hrane

Ilustracija

 Bruce Adams/Dmg Media/Profimedia

Pas Zeus, koji je ponosno nosio titulu najvišeg psa na svijetu, izgubio je bitku s rakom kostiju. Operacija amputacije noge dobro je prošla, ali je ljubimac nekoliko dana nakon preminuo zbog komplikacija. Vijest o tome objavljena je na njegovom službenom profilu na Instagramu. Imao je samo tri godine.

- Više ga ništa ne boli. Bio je zaista voljen i u malo vremena koje je proveo na zemlji, doživio je mnogo toga. Veterinari su napravili sve što su mogli, ali nije mu bilo spasa - objavila je njegova vlasnica.

Ova njemačka doga bila je do prije nekoliko dana najviši živući pas na svijetu. Bio je visok nevjerojatnih 1046 centimetara. Svakog je dana pojeo 12 zdjelica hrane. Živio je u Teksasu sa svojom obitelji, koju su osim ljudi činila i tri minijaturna australijska ovčara (Mini Australian Shepherd). Obožavao je igru s njima, šetnje, vožnju u automobilu i odlazak u lokalni tržni centar. Na pažnju koju izaziva se navikao i volio je sve ljude koje je upoznao. Imao je divan karakter, što je njegova vlasnica često isticala, i bio je beskrajno nježan.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 17:56