JEZIV SLUČAJ

U akvarij dovedena želva odrezane peraje: Ne zna se uzrok ozljeda, trenutno je na liječenju

. Claudio od prvog trenutka boravka u Centru prima antibiotike i rehidracijske tekućine
 Akvarij Pula

Iz akvarija Pula objavili su kako su u četvrtak dobili novog stanara. Riječ je o mladoj glavatoj želvi koja je bila u lošem stanju, pa je poslana u njihov Centar za oporavak morskih kornjača. Po nalazniku je dobila ime Claudio. Dugačak je 35.5 centimetara, težine 4.6 kilograma i procijenjene starosti od između dvije i tri godine.

image
Akvarij Pula

- Pronađen je u jutarnjim satima na obali u blizini Svetica u Šišanu. Naši djelatnici su po pozivu reagirali i otpremili kornjaču do Centra. Po pregledu, ustanovljeno je da je zadobio ozljede na prednjim perajama i vratu, dok mu je stražnja lijeva peraja amputirana. Iako amputacija djeluje precizna, a ostale rane svježe, teško je odrediti pravi uzrok zadobivenih ozljeda. Claudio od prvog trenutka boravka u Centru prima antibiotike i rehidracijske tekućine, a rane mu se previjaju - kažu iz akvarija.

Kao i uvijek, nadaju se kako će se njihov pacijent oporaviti. On bez peraje može biti pušten u more i normalno živjeti, no prvi dani nakon operacije su najkritičniji i teško je procijeniti ishod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 09:39